TSK tager gerne emner – som spiseforstyrrelse i klubben

Spiseforstyrrelse… Som TSK naturligvis tager stor af stand fra.

Som nok alle ved er det altid vigtigt, at spise sundt og rigtigt, når man dyrker elitesport.

Inde for skøjtesporten er der desværre nogen grimme tilfælde, hvor løber tror man ikke skal spise – og det jo helt forkert.

Dette gælder lige fra de helt store internationale stjerner, til vores nationale løbere (desværre) !

Derfor beder vi naturligvis alle om at holde øje med vores løber – og specielet forældre har et stort ansvar. Lige som TSK og vores træner også har.

For knap et år siden havde TSK inviteret Kajsa Skaarup. Hun er kostvejleder (Prof. Bc. i Ernæring og Sundhed i FYSIQ Ørestad og Kastrup). Dette var for K/M forældre og nogle af de støre børn.

Her fortalte Kajsa om ernæring og sund kost, som sportsudøver. Hvad skal man spise før konkurrencen, masser af mellemmåltider og meget mere… Det vigtigste er man spiser… og spiser meget. – Det er benzin til kroppen, når man dyrker skøjteløb på top-plan og i mange timer.

Hun bidrag med sin viden omkring sund kost og træning. Og herlige smagsprøver.
Udgangspunkt – at det er unge piger/drenge som skal have sandheden og viden om hvorfor vi spiser, hvor vigtig det er med mad især når man træner meget.

I starten af TSK´s nye sæson 2019-20, vil TSK igen lægge fokus som emner som spiseforstyrrelse. Her vil TSK få hjælp af overlæge i psykiatri (Signe Düring) som har baggrund som danser på højt plan. Dette er da TSK tager dette emne meget alvorligt. Mere info i løbet af den nye sæson.

Derfor kære TSKér, skøjteløber og andre sportsudøver mf.
Pas på jer selv. Der er intet der er usundt – kun mængden.  Det okay at hygge sig – og give sig selv lov. Spis sundt og varieret, morgenmad og masser af mellemmåltider 😉 HUSK dette er bare en sport – og det skal være sjovt !!!!! 😀

Her er lidt herlige sunde, dejlige opskrifter med  mellemmåltider fra Kajsa Skaarup.

Dansk Skøjte Unions´s ernæringspolitik.