Til den første konkurrencer – eller guide

Til alle konkurrence deltager (og deres forældre).

Dette er til lidt hjælp og information ved den første konkurrence. Man kan naturligvis også spørger træner og bestyreselen, hvis man ikke kan finde svaret her 😉

Dette er til FunSkate deltager,  men også konkurrece/mesterskabsløber (se længere nede).

FunSkate:

Her er information for nye skøjteløbere, som skal deltaget i en Funskate konkurrence første gang.

Hvad er Funskate konkurrence og hvem kan deltage?

Funskate konkurrence er en konkurrence for skøjteløbere, både begyndere/øvede. Men også skøjteløbere med et lidt højt teknisk niveau, som endnu ikke har bestået Dansk Skøjte Unions (DSU) basismærke.

Formålet er at skøjteskole/Mini/U og FunSkate holdet skal have mulighed for at komme ud og mærke hvordan det er at gå til konkurrencer.

Det betyder, at du som skøjteløbere skal have lyst og vilje, til at træne til konkurrence.

Hvis du har lyst til at prøve Funskate konkurrence, kan du tale med din træner for at få afklaret, om du er klar og hvad der skal til, for at deltage. Man skal som min. have 2 TSK klub mærker.

FunSkate Hvad kan man melde sig til?

Funskatekonkurrence er delt op i to dele: Funskate Elementkonkurrence og Funskate Free. Begge dele afholdes samme dag/weekend.

Det er træneren på holdet, som afgør hvornår man er klar til det.

Skøjteløbere er inddelt efter alder og niveauer, så man skøjter på et hold, der svarer til det tekniske niveau man er på. Evt. spørg din træner om hjælp eller se FunSkate regler.

Tilmelding er på TSK´s hjemmesiden (under konkurrencer) – Der er også mere information om selve konkurrencen.

Funskate element:

Dette er for skøjteskole/Mini/U og FunSkate holdet

Der udføres forskellige elementer afhængig af hvilket niveau man er på. Elementindholdet kendes fra den daglige træning i TSK. Man løber i grupper og der kan være tre grupper på isen samtidig. Løberne bedømmes af 3 dommere og de bedste 6 går videre til finalen. Der kåres en vinder samt 2. og 3. plads – alle andre bliver nr. 4.

Funskate Free:

Dette er kun for FunSkate og udvalgte for mini/ K-asp. holdet med programmer.

Man kan stadig deltage i elementkonkurrencerne, men har nu mulighed for også at løbe et program til musik. OBS – Her er deltagerne alene på isen.

FunSkate Skøjteprogram:

Ved nyt program er det TSK´s træner som laver det i TSK´s egen skøjtetid. Der bliver lavet nyt program ca. hvert 2. år iflg. aftale med træneren. Det er TSK´s træner der vælger “rækkefølgen” af hvem der skal have lavet programmet først.

Modtager man f.eks. et FunSkate program, skal man som min. deltage i en konkurrence pr. sæson. At lave programmer er meget tidskrævende og koster mange TSK-resurser (pga. der skal finde musik, klippe musik, koreografer programmet, øve det mm). TSK støtter med 50 % for program musikken.

Der må heller ikke laves rettelser på programmerne, med mindre der er aftalt med træneren – inden. Dvs. er man på f.eks. en camp, må man ikke få andre træner til at rette programmet til. Ønsker man dette, skal det være i samarbejde med TSK´s træner, da TSK skal kunne stå inde for de ændringer. Ved ændringer skal TSK igen bruge ressourcer se det igennem, og evt. igen lave rettelser på programmet.

VIGTIGT – specielt til forældre !

Når man modtager et program bedes man få det filmet programmet hurtigst muligt , også gerne i brudstykker. Dette er så man kan huske programmet. Specielt hvis man modtager programmet sidst på sæsonen, og skal starte op i ny sæson. Men også til de yngre løbere glemme f.eks. trinforløbet tit da det kan være svært.  Derfor er det utrolig vigtigt at filme det. TSK´s træner har desværre ikke flere ressourcer til at lave det igen. Men også sørger for at få det tegnet på et stykke papir evt. med løbere og træner.

Der må heller ikke laves rettelser på programmerne, med mindre der er aftalt med træneren – inden. Dvs. er man på f.eks. en camp, må man ikke få andre træner til at rette programmet til. Ønsker man dette, skal det være i samarbejde med TSK´s træner, da TSK skal kunne stå inde for de ændringer. Derefter skal TSK igen bruge ressourcer se det igennem, og evt. igen lave rettelser på programmet.

FunSkate Pris:

Det koster ca. 130,- kr. for en disciplin, og ca. 200,- kr. for to discipliner (FunSkate elementer + FunSkate Free). TSK betaler konkurrence gebyret, så længe at TSK har det økonomiske overskud.

FunSkate Afbud:

Ved afbud skal TSK have en lægeerklæring, som du selv skal betale. Hvis denne ikke modtages inden konkurrencen, skal du selv betale det fulde tilmeldingsgebyr. Dette skal ske skriftligt til TSK.

FunSkate konkurrencerne:

Det er igennem Dansk Skøjte Unions (DSU), som holder disse FunSkate konkurrencer. Der afholdes i alt 3 konkurrencer pr. sæson, 2 på Sjælland (og 2 i Jylland), samt en afsluttende finale i Odense.

Funskate 1 ØST

Funskate 2 ØST

Funskate Finale – i Odense

Se under konkurrencer – for den næste !

 

FunSkate Tid:

Tjek altid tiderne på det udsendte tidsplaner og startlister.

Start-tiden på konkurrencen er altid fast. Men kom i god tid, de må godt rykke konkurrencen ca. 1 time…

Det er også med fordel, at se hvad de andre laver til konkurrencen, og støtter resten af TSKérne.

Se tidsplan mm – under selve konkurrencen.

FunSkate påklædning:

Det er ikke et “must” at have fin dyr skøjtedragt på. Dette er ikke meningen med FunSkate konkurrencer. Men man naturligvis meget gerne have det på – hvis løberen selv ønsker dette. Heller noget man er er glad for, at have på. Tøjet skal dog være tætsiddende (så man kan se “kroppen”) – Evt. noget TSK tøj er også meget fint.

Husker:
Skøjter, konkurrence/træningstøj, løbesko (til Off ice opvarmning) evt. sjippetov. Varmt tøj til før/efter konkurrencen. Naturligvis gerne noget TSK tøj 😉
Ved langt hår – som min. hestehale. Dette er for det ikke kommer i øjende 😉
VIGTIGT Det er ikke alle haller som har gummi på gulvet. Derfor husk skøjtebeskytter, efter som man ødelægger TSK´s klinger.
Ved FunSkate Free: Kostume fradrag 0,5 point – gives hvis løberens dragt vurderes upassende til konkurrence. Flertallet af dommerne vil i den givne situation bestemme om der gives fradrag til den pågældende løber. Falder noget af dragten på isen, gives samme fradrag.

Man modtager et FunSkate nr. (af sin træner) man skal have på sit tøj (via FunSkate elementerne). Det er vigtigt man aflevere dette nr. retur.

Omklædning:

Alle konkurrence deltager skal naturligvis altid være i omklædnings rummet, som værterne har tildelt til TSK. Det er det de er beregnet til. Der er selvfølgelig ikke omklædning på tribunen/i hallen !!!

FunSkate Opvarmning:

TSK træner varmer lidt op (uden for isen) – inden de skal på isen. Derfor husk løbesko. Der er også 5 min. opvarmning på isen, inden selve konkurrencen starter.

FunSkate Konkurrencen:

Få skøjte på i god tid, så man ikke stresser (dog ikke 30 min. før).

Der er først 5 min. opvarmning på isen, hvor der er altid er en TSK træner tilstede (ikke på isen). Her bliver elementerne lige øvet igennem.

Derefter starter konkurrencen…

FunSkate Elementer konkurrencen:

Det er næsten som en mærke prøver i TSK. Der bliver delt op i 3 baner på isen, hvor der er 6 på hver gruppe. Man kan se på tidsplanen, hvilken hold/bane man har modtaget (evt. under konkurrencen)

Der står 3 dommer, og giver besked på hvilken elementer de skal lave. Her høre man efter, og gør hvad de siger (man skal stå pænt og lytter 😀 )

Derefter skal løberen udføre diverse elementer.

Når konkurrence er færdig (alle elementerne er vist for dommerne), går man af isen – til sin træner.

Derefter bliver der råbt op/lister hængt op – om man er gået videre til finalen. Dette er ikke via navn, men deres FunSkate nr. Der er ca. 2 i hver gr. der går videre til finalen.

Går man i finalen, skal man ud igen. Her skal gøre det samme som før.

Alle TSKérne bliver der til præmieoverrækkelsen, hvor alle løber deltager på isen (med TSK fanen).

Selve FunSkate elementerne:

Tjek evt. også TSK´s hjemmesiden under FunSkate regler (medlems informationer, og DSU regler). Dette bliver rettet hver sæson.

FunSkate Free konkurrencen:

Dette er for TSK´s FunSkate og U-hold, kun for løbere med program. Løberen er alene på isen og løber et program til musik.

Der er først 5 min. opvarmning på isen, hvor der er altid er en TSK træner tilstede (ikke på isen). Her bliver elementerne fra programmet lige øvet igennem.

Derefter starter konkurrencen…

Man løber ud når ens navn bliver råbt op. Man stiller sig klar og musikken spiller. Når man er færdig med programmet, løber man ind på midten og nejer/bukker (til begge sider). Derefter løber man af isen – til sin træner.

Alle TSKérne bliver der til præmieoverrækkelsen, hvor alle løber deltager på isen (med TSK fanen).

OBS:

Tids fradrag: 0,5 point for hvert påbegyndt 10. sekund løberen er over eller under tidsgrænsen (dette gøres af dommer nr. 1, som også er overdommer)

Selve elementerne til FunSkate Free:

Tjek evt. også TSK´s hjemmesiden under FunSkate regler (medlems informationer, og DSU regler). Dette bliver rettet hver sæson.

FunSkate bedømmelse:

Stjernesystemet er udviklet FunSkate udvalget og bruges i flere lande til konkurrencer/stævner svarende til FunSkate niveau.

Det er en lukket konkurrence bedømmelse, og der kun kåres en vinder samt 2. og 3. plads – alle andre bliver nr. 4.

Efter konkurrencen bliver der udleveret stjernekort til klubben/træner, som man  oftest modtager i TSK. Her kan man derefter få en snak med ens træner, om bedømmelsen.

Se evt. mere under FunSkate regler.

FunSkate Pokalen

Dette er også en klub konkurrence. Der er en vandrepokal der vindes af den klub, som har samlet flest point på dagen.

Man får points for hver deltager der stiller op i konkurrencen, samt for hver deltager, som går videre til finalen, og deltager som vinder 1. 2.og 3. plads.

Vedr. præmieoverrakkelsen

Alle TSKérne bliver der til præmieoverrækkelsen, hvor alle løber deltager på isen (med TSK fanen).

Naturligvis altid med skøjter og konkurrencedragt på  – dette til diverse fælles foto.

Skøjtehallerne:

Vigtigt – at orientere sig, hvilken skøjtehal og adressen man skal til.

HUSK: Skøjter, konkurrence/træningstøj, vanter, løbesko (til Off ice opvarmning). Varmt tøj til før/efter konkurrencen.

Ikke alle haller er lige så ”varme” som TSK – Derfor så husk tæpper og meget varmt tøj… også til forældrene!

Klubberne plejer at sælge kaffe og mad til en rimelig penge. – Også støtter man også deres klub. Men god ide med en drikke-dunk og lidt frugt.

Flere praktiske informationer

Der kommer en e-mail, når der åbnes for tilmelding til konkurrence.

Yderligere information om tider bliver lagt ind på TSK´s hjemmeside h.m.

Erfaringerne viser, at det er både sjovt og hyggeligt at deltage. Det styrker også løbernes relationer i klubben.

Klubbens trænere er med til alle konkurrencer, for at støtte og vejlede løberne. Ikke for at være barnepiger.

Forældre skal ikke være ved isen, dette er kun for træner og løbere.

Forældre, bedsteforældre m.m. er velkomne! Alt støtte på tilskuerbænken er velkommen!

Man kan, som regel, købe mad og drikke i hallerne, men det er også muligt, selv at tage madkurven med.

Igen – Husk varmt tøj og evt. et tæppe.

Til FunSkate deltager – konkurrence guid

Til Konkurrence og mesterskabsløbere:

Afbud:

Ved afbud skal TSK have en lægeerklæring, som du selv skal betale. Hvis denne ikke modtages inden konkurrencen, skal du selv betale det fulde tilmeldingsgebyr. Dette skal ske skriftligt til TSK  og naturligvis skal ens træner have besked h.m.

Dagen før:
Få pakket det hele inden f.eks.:
Skøjter (evt. skal de males – så de ser pæne hvide ud – det ens eget ansvar) + beskytter
Tjek snørebånd (det ens eget ansvar)
Konkurrencedragt
Opvarmningen på isen: Tætsiddende bluse til (evt. fra TSK). Hele pæne vanter (uden huller)
Opvarmningen uden for isen: Træningstøj (bluse/bukser til opvarmning & Kondi sko)
Vigtigt – IKKE VINTER STØVLER !
Sjippetov
Drikkedunk/vand
Kleenex/lommetørklæder
Varmt tøj (f.eks. TSK vinterjakke mm) og tæpper

Have styr på flg. inden:
Hvad skal man spise til morgenmad/frokost
Kom i god tid i seng

Tjek hjemmesider med evt. rettelser og opv. gr. mm

Skøjtehallerne:

Vigtigt – at orientere sig, hvilken skøjtehal og adressen man skal til.

Transport – hvilken vej man skal køre ?

HUSK: som min. overnstående punkter – skøjter, konkurrencedragt ect.

Ikke alle haller er lige så ”varme” som TSK – Derfor så husk tæpper og meget varmt tøj… også til forældrene!

Klubberne plejer at sælge kaffe og mad til en rimelig penge. – Også støtter man også deres klub. Men god ide med en drikke-dunk og lidt frugt7nøder  .

 

Konkurrencedagen:

Tiden:

Start tiden er altid fast. Men  ellers er det +/- 1 time – og man skal være der i god tid… Opvarmning (uden for isen) i ca. 30 min. inden konkurrencen på isen.

Omklædning:

Alle konkurrence deltager skal naturligvis altid være i omklædnings rummet, som værterne har tildelt til TSK. Det er det de er beregnet til. Dette er selvfølgelig ikke på tribunen/i hallen !!!

Påklædning:

Forældre må naturligvis godt hjælpe de mindste deltager, da det kan være svært for dem.

Her skal man lige tjekke flg:
Om man kan se strømper (ser ikke så pænt ud)
Om man kan se underbukser (ser ikke så pænt ud)/underdragt.
Håret: Gerne opsat. Hvis hestehale må det ikke være for langt –  da det kan forstyre løberen, hvis det er alt for flagrende.
Man skal være klar til at gå på isen (opvarmning) ca. 5-7 min.  før.  – derefter “aflevering” af barn til træner !
Er man i tvivl spørg gerne træner mm. – Gerne inden konkurrence dagen 😉

Vedr. præmieoverrakkelsen – skal man altid have skøjter og konkurrencedragt på  – dette til diverse fælles foto. 

Opvarmning uden for isen:

Cheftræneren sørger for opvarmning uden for isen – der kan være flere TSKér i samme gruppe, men ikke i samme opvarmnings gruppe eller lige efter….. Derfor skal de også selv kunne varme op.

Opvarmning på isen:

Cheftræneren/træner står altid ved banden når TSK løberen går på isen.

HUSK der kan være flere TSK i samme opvarmnings gruppe. Der er 5 min opvarmning på isen. Der må være max 8 i en gruppe, men flere grupper. Når de bliver ældre og andre grupper ændre det sig med antal og tid.

Husk evt. drikkedunk og papir til næsen (lommetørklæde/kleenex). Ingen adgang til forældre/familie/venner ved box/banden.

Konkurrencen:

Man har kun 30 sek. til at stå klar, efter navnet er råbt op – ellers kommer der fradrag. Tiden er +/- 10 sek. kommer der fradrag (1 point pr påbegyndt 5 sek.).

Sker der noget under programmet (musikken, snørebånd mm.) skal løberen gå til overdommeren !!! – derefter til træneren.

”Kiss and Cry corner”:

Efter programmet sætter løber og træner sig i ”Kiss and Cry corner”, hvor forældre ikke er velkommen. Der modtager med sin karakterer, og træneren kommer med bemærkninger til programmet. OBS – Der bliver også filmet…. 🙂

Igen – der er sikkert flere TSKér som skal på isen. Derfor respekter trænerens tid til den enkelte TSKér.

 

Forældre:
Giv kun rosende ord, ved bænken. Man ved godt, hvis det ikke er gået godt !!! En krammer er altid godt – også til konkurrenterne både i TSK og andre klubber.
God stil at man bliver til alle i rækken har løbet (specielt hvis der er flere TSKér), så har man også resultatet. Naturligvis gerne til præmieoverrækkelsen.
VIGTIGT !!!!

Der er ingen forældre/familie mm. nede ved isen/boxen  – før/efter løbet. Her er det kun træner og løberen. Giv jeres barn og træner lige lidt tid. Foto mm. er bagefter – TAK 😉

Er man uenig/utilfreds med f.eks. en kendelse/dommer – må man ikke kontakte dommeren. Dette skal gå igennem TSK´s cheftræneren.

Ja , – og forældre kan også blive nervøse 😉

Gaver:

Kast af gaver og blomster. Alt skal være pakket ind, også slik i en pose kan gå i stykke ved kast. Dette er ikke et must, men ret hyggeligt. Giver man til en TSKér i ens række – bør man give til dem alle på holdet (i den række). Det er god stil.

Inden man bliver K/M løbere – Skøjteprogram:

Ved nyt program er det TSK´s træner som laver det i TSK´s egen skøjtetid. Der bliver lavet nyt program ca. hvert 2. år iflg. aftale med træneren. Det er TSK´s træner der vælger “rækkefølgen” af hvem der skal have lavet programmet først.

Modtager man f.eks. et program, skal man som min. deltage i en konkurrence pr. sæson. At lave programmer er meget tidskrævende og koster mange TSK-resurser (pga. der skal finde musik, klippe musik, koreografer programmet, øve det mm). TSK støtter med 50 % for program musikken.

Der må heller ikke laves rettelser på programmerne, med mindre der er aftalt med træneren – inden. Dvs. er man på f.eks. en camp, må man ikke få andre træner til at rette programmet til. Ønsker man dette, skal det være i samarbejde med TSK´s træner, da TSK skal kunne stå inde for de ændringer. Ved ændringer skal TSK igen bruge ressourcer se det igennem, og evt. igen lave rettelser på programmet.

VIGTIGT – specielt til forældre !

Når man modtager et program bedes man få det filmet programmet hurtigst muligt , også gerne i brudstykker. Dette er så man kan huske programmet. Specielt hvis man modtager programmet sidst på sæsonen, og skal starte op i ny sæson. Men også til de yngre løbere glemme f.eks. trinforløbet tit da det kan være svært.  Derfor er det utrolig vigtigt at filme det. TSK´s træner har desværre ikke flere ressuourcer til at lave det igen. Men også sørger for at få det tegnet på et stykke papir evt. med løbere og træner.

Der må heller ikke laves rettelser på programmerne, med mindre der er aftalt med træneren – inden. Dvs. er man på f.eks. en camp, må man ikke få andre træner til at rette programmet til. Ønsker man dette, skal det være i samarbejde med TSK´s træner, da TSK skal kunne stå inde for de ændringer. Derefter skal TSK igen bruge ressourcer se det igennem, og evt. igen lave rettelser på programmet.

Held og lykke  til alle vores TSKér  😀

Til K/M deltager – konkurrence guid